Wednesday, September 12, 2012
Rychlá jogurtová raita
Dnešní příspěvek vám, milí čtenáři, představí jednoduchý, ale zároveň velmi zásadní prvek indické kuchyně. Ano, dnes vám představíme raitu, která zchladí i tu nejpálivější papričku. Raitu vytvoříme z polo- nebo plnotučného jogurtu, do kterého přidáme nasekanou syrovou zeleninu (jako třeba rajčata, cibulku, a okurku) a trochu soli. Pokud chcete, aby vaše raita byla trošičku pikantnější, můžete ještě přidat špetku rozemletého římského kmínu. Ihned podáváme.
Jogurtová raita zaručeně zklidní rozohněný jazyk a taky podpoří tvorbu zdravých trávících bakterii. Možná i proto je jogurt velmi důležitý pro indickou kuchyni, skrývá se dokonce v mnoha omáčkách a marinádách. Najdeme ho samozřejmě i v lassi (což je indický jogurtový nápoj). Ale o tom až přiště.
Labels:
kuchyně
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment