Wednesday, September 12, 2012

Rychlá jogurtová raita



Dnešní příspěvek vám, milí čtenáři, představí jednoduchý, ale zároveň velmi zásadní prvek indické kuchyně. Ano, dnes vám představíme raitu, která zchladí i tu nejpálivější papričku. Raitu vytvoříme z polo- nebo plnotučného jogurtu, do kterého přidáme nasekanou syrovou zeleninu (jako třeba rajčata, cibulku, a okurku) a trochu soli.  Pokud chcete, aby vaše raita byla trošičku pikantnější, můžete ještě přidat  špetku rozemletého římského kmínu. Ihned podáváme.





Jogurtová raita zaručeně zklidní rozohněný jazyk a taky podpoří tvorbu zdravých trávících bakterii. Možná i proto je jogurt velmi důležitý pro indickou kuchyni,  skrývá se dokonce v mnoha omáčkách a marinádách. Najdeme ho samozřejmě i v lassi (což je indický jogurtový nápoj). Ale o tom až přiště.

No comments:

Post a Comment